El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha criticat "l'independentisme màgic" d'ERC i JxCAT, als quals ha acusat de ser "còmplices de la repressió". Des del seu punt de vista, "malgrat el compromís i la força de la gent, les actuals majories polítiques de l’Estat i de Catalunya han optat per tancar el conflicte". A més, ha valorat que aquest pacte "deixa fora les aspiracions de drets de la gent".

El diputat ha fet aquestes declaracions en l'acte Un Nou Cicle, celebrat a Barcelona, on els anticapitalistes han presentat la seva proposta política de cara les eleccions del 14 de febrer. 

Un nou referèndum abans del 2025

Un dels pilars del programa és la voluntat de celebrar un nou referèndum d'autodeterminació abans del 2025. "Assumirem totes les responsabilitats necessàries per fer-ho possible", ha defensat Riera. 

Pels anticapitalistes la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya passa per l'amnistia dels presos polítics.“Sabem que on hi ha lluita hi ha repressió. Cal que aquesta sigui un espai de consciència i d’iniciativa política. Per tot això posem al centre del debat l’amnistia. No renunciem a res ni pensem demanar perdó per a res", ha remarcat l'advocada de la formació, Montserrat Vinyets. 

Vinyets també ha indicat que la "la proposta de l’Esquerra Independentista és garantia de canvi, en forma de República Catalana i també en forma de procés democratitzador.”

A més, la CUP proposa impulsar un rescat social, així com posar en el centre de les seves polítiques el feminisme i ecologisme.