La diputada de la CUP Dolors Sabater ha criticat els primers passos del president Aragonès després de ser investit. Per Sabater el president està apostant per una estratègia autonomista amb l'esperança d'anar guanyant competències, cosa que ha qualificat de tornar al "peix al cove" en una entrevista simultània a Ràdio 4 i La 2

Sabater ha advertit que el pacte entre la CUP i ERC "no és un xec en blanc" i que, per tant, el suport als republicans "dependrà del que passi". Per ara les actuacions d'ERC no han agradat gens ni mica als cupaires, segons recull Efe.

Falsa normalitat amb Sánchez

L'exalcaldessa de Badalona ha dit que considera que Aragonès hauria de "deixar clar" al Govern de Pedro Sánchez que la nova etapa de "distensió" que propugna "no pertoca" mentre existeixi "una repressió terrible" contra dirigents i activistes independentistes amb causes obertes pel procés.

"Hi ha hagut gestos molt preocupants en relació amb l'escenificació d'una pretesa normalitat en les relacions amb l'Estat, de tornar a fer el de sempre, quan nosaltres aquesta legislatura hem pactat un enfocament de legislatura que evidenciï que aquí tenim un conflicte i que cal resoldre'l", ha exposat la cupaire.

dolors sabater - acn

Dolors Sabater, cap de llista per la CUP en les passades eleccions, en una compareixença de la seva formació / ACN

Sabater ha assenyalat com especialment preocupant que es parli de noves competències o d'una millora del finançament autonòmic dins d'un pla de recuperació de la Covid, ja que creu que és tornar a la deriva autonomista que caracteritzava els governs de CiU. 

La diputada de la CUP ha exposat que Aragonès "hauria de deixar clar que en cap cas podrà avalar el treball de la taula de diàleg si en ella es nega rotundament l'avenç en el dret a l'autodeterminació i l'amnistia". 

Referèndum sobre els Jocs Olímpic d'Hivern

Fa anys que la possibilitat de celebrar al país uns Jocs Olímpics d'Hivern plana per tot arreu com una plaga. Aquest cop ha estat el torn de la CUP de ficar-hi cullerada. Els anticapitalistes defensen que es faci un referèndum al respecte, com van pactar amb ERC en el seu acord. El recordatori de la CUP sobre el seu pacte amb els republicans arriba després que el govern espanyol hagi manifestat que oferiria a Aragonès el seu suport a la candidatura. 

Sabater ha criticat que hi ha "molta opacitat" al voltant de l'esdeveniment, però el considera "una oportunitat de recuperació econòmica".

 

Imatge principal: La diputada de la CUP Dolors Sabater en una intervenció al Parlament de Catalunya / ACN