Els quatre diputats de la CUP han fet acte de presència a l’hemicicle del Parlament de Catalunya aquest dimarts a les tres de la tarda, malgrat que el ple d’investidura ha quedat ajornat. En un acte breu, els quatre diputats s’han dirigit als seus escons, on s’han assegut durant uns moments en senyal de protesta per la no celebració del ple. En els seus seients hi han enganxat uns cartells amb un puny alçat. En acabar el gest simbòlic, han sortit al carrer, amb les manifestacions organitzades per les entitats sobiranistes i els Comitès de Defensa de la República (CDR).

Per la seva part, els diputats de Junts per Catalunya, que a aquella hora estaven reunits, també tenien previst ocupar els seus escons a les tres de la tarda. Alguns parlamentaris han decidit apropar-se fins a l'hemicicle, que ja estava buit, sense els anticapitalistes. Se n'han tornat a la reunió, i allà han decidit que també sortirien al carrer, amb la societat civil.

En la seva compareixença davant la premsa aquest dimarts al migdia al Parlament, el diputat cupaire Carles Riera ha carregat amb duresa contra la decisió del president de la cambra, Roger Torrent, que consideren que l'ha pres de manera “unilateral”, sense consultar ningú. S’han plantat en el seu escó, com han anunciat abans, perquè entenen que el debat d’investidura i el candidat a la presidència de la Generalitat no els pot decidir el Tribunal Constitucional.