La Crida per Lleida-CUP estudiarà accions legals després que aquest dissabte s'ha retirat l'estelada que onejava a la façana de la Paeria, des del despatx de la CUP. Des de la Crida-CUP denuncien que aquesta acció "només s'ha pogut dur a terme amb l'entrada sense permís al seu despatx".

El grup municipal recorda que va penjar la bandera amb motiu de la Diada de l'11 de Setembre. Posteriorment, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va remetre a la formació una carta amb data del 13 de setembre, demanant la retirada de l'estelada de la façana del despatx de la Crida per Lleida-CUP, d'acord amb l'article 35 de la Llei 9/1993 del Patrimoni Català.

El grup lamenta que "mai s'havia actuat amb aquesta celeritat contra cap altra bandera" que havia penjat la formació al seu despatx, fet que atribueix al pacte vigent entre PSC i Ciutadans.

Des de la Crida per Lleida-CUP expliquen que van respondre a la carta de Ros tot indicant que "tal com hem fet altres vegades, en els propers dies retirarem l'estelada però, davant la pressa amb què ens ho demana i la poca consistència dels seus arguments, creiem que es mereix onejar uns dies més en la defensa de la voluntat popular per la independència".

La formació denuncia que "mai s'havia actuat amb aquesta celeritat" contra cap altra bandera de les que han onejat des del despatx de la Paeria (LGTBI, Marea Groga, Benvingudes Refugiades o la bandera feminista) fet que "fa evident que aquesta actuació respon al pacte signat amb Ciutadans, que inclou entre d'altres la prohibició d'instal·lar símbols en l'espai públic, fent-ne objectiu principal la bandera estelada".

Així mateix, el grup municipal ja ha deixat clar que seguirà fent onejar, des del seu despatx, "les banderes que representin la veu dels moviments populars i la voluntat de transformació social i alliberament nacional".