La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha avisat la formació d'ultradreta Vox que "no cal que es presenti a Catalunya", atès que els seus arguments ja estan "representats" pel PP i Cs, als quals ha retret que hagin utilitzat el conflicte català com a "arma llancívola".

En una entrevista amb Efe, la representant governamental ha lamentat la "irresponsabilitat molt gran" comesa pel PP i Ciutadans a les eleccions andaluses quan han fet servir el conflicte a Catalunya per aconseguir més vots i ha fet "florir" Vox, que ha irromput al Parlament d'Andalusia amb 12 escons.

Sobre la possibilitat que la formació ultradretana liderada per Santiago Abascal pugui obtenir en el futur també representació parlamentària a Catalunya, Cunillera ha enviat un missatge a Vox, el PP i Ciutadans. "Si l'aparició de Vox respon estrictament al conflicte català —cosa que jo crec que és més complexa—, no cal que es presentin, perquè ja estan representats aquí, a Catalunya. Aquí tenim el PP i Cs, que han portat això a Andalusia i que cada dia a Catalunya fan servir els mateixos arguments. Si és per això, no cal que vingui Vox", ha afirmat.

I és que, per a Cunillera, "la veu del conflicte i d'anar en contra de tots els àmbits de convivència i respecte" ja està representada al Parlament pel PP i Ciutadans. Per això ha insistit que, "si Vox ha de sortir perquè hagi d'aportar alguna cosa, que no es preocupi: l'espai ja està ocupat".