La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, traslladarà aquest dilluns al president, Quim Torra, a la reunió entre tots dos en la Generalitat, la seva voluntat de buscar "acords i col·laboració", si bé la postura sobre l'autodeterminació tindrà sempre "la mateixa resposta" i no canviarà.

En una entrevista amb Efe abans de la primera reunió entre els dos dirigents al Palau de la Generalitat a les 16:00 hores de demà, Cunillera ha avançat que expressarà davant el president que està "a la seva disposició" en allò que ell cregui que pot "ajudar-lo i col·laborar".

"Des del primer moment en què vaig prendre possessió li vaig demanar aquesta reunió perquè em sembla el correcte i allò educat", ha relatat. "Vaig a dir-li que sóc la delegada del Govern de Pedro Sánchez, que vull treballar amb el seu govern i que estic a disposició de trobar aquests àmbits d'acord i col·laboració que facin que la ciutadania ens percebi com útils".

Esperit d'utilitat

I és que, ha avisat, "si els polítics no som útils a la ciutadania, no estarem fent bé el nostre treball", pel que aquest serà l'"esperit" amb el qual ella va a la trobada.

Cunillera ha deixat clar que "en absolut" anirà amb intenció de voler "convèncer" a Torra de les seves idees, sinó que "respectant" que tots dos parteixen d'ideologies "molt diferents", la seva voluntat és que "això no impedeixi res". "I que cada vegada que tinguem alguna cosa que parlar, en parlem", ha afegit.

Però, al mateix temps, ha deixat clar quin serà la seva postura si Torra posa sobre la taula la reclamació del dret d'autodeterminació. "Que ells insisteixin en alguna cosa que per a ells és capital, val. Però saben també que la resposta és sempre la mateixa", ha advertit.