La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat aquest divendres que el president de la Generalitat, Quim Torra, "ha perdut una oportunitat més, una oportunitat d'or, per ser el president de tots", en resposta a la carta que li ha remès el líder de l'Executiu català, anunciant-li que no assistirà als actes commemoratius dels 40 anys de la Constitució.

Cunillera ha fet aquestes declaracions a Lleida, on ha acompanyat a la presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), Maria José Rienda a presentat del documental "Tira-la Alta" basat en la gesta aconseguida per l'equip femení infantil de l'AEM que va guanyar la lliga la temporada 2016-2017 tenint com a rivals equips masculins.

Cunillera ha assenyalat que a ella li agradaria que el president de la Generalitat es digués, Miquel Iceta --amb referència al primer secretari del PSC--, però que la majoria del Parlament va decidir que es digués Quim Torra, pel qual des d'aquell moment Torra és el seu president i ha afegit: "Jo només li demano que ell també vulgui ser el meu president".

"Ell (Torra) ha de ser el president també d'aquells que creiem en el valor de la Constitució que vam estar en la gestació d'aquesta Constitució, que reconeixem tot el que aquesta Constitució ens ha donat els espanyols al llarg d'aquests quaranta anys", ha agregat Cunillera.

L'acte en commemoració de la Constitució, al qual assistirà l'expresident del Govern espanyol Felipe González i l'exdirigent de CDC i ponent de la Constitució Miquel Roca, "mereixeria un respecte del president de la Generalitat", ha sostingut la delegada.

"Ell és el màxim representant de l'Estat a Catalunya, ho és gràcies a aquesta Constitució i gràcies a ella hi ha hagut després institucions democràtiques a Catalunya" ha afegit.

"Em sembla que el president Torra per a la nostra mala sort ha perdut una oportunitat per ser realment el president de tots els catalans i catalanes, allà sí hauríem pogut ser un sol poble", ha lamentat.