La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha fet avui una crida als partits sobiranistes perquè s'avinguin a negociar els pressupostos generals de l'Estat i no ajudin PP i Ciutadans a complir "el seu objectiu de castigar i fer caure el govern de Pedro Sánchez".

En una roda de premsa a Girona per exposar les claus del projecte pressupostari, Cunillera ha destacat que els comptes suposen una millora per a Catalunya, amb una inversió de 2.261 milions d'euros, i ha insistit que el govern espanyol "està disposat a dialogar i a aguantar tot allò que li puguin dir des de les cavernes de tota mena".

"Negociem-los, parlem, no podem deixar passar per davant aquesta oportunitat perquè Catalunya torni a tenir les inversions que es mereix", ha remarcat Cunillera. Davant la possibilitat que el PDeCAT i ERC presentin esmenes a la totalitat, Cunillera ha dit que "cada grup s'organitza com creu més convenient i pot usar tots els mecanismes parlamentaris que tenen al seu abast".

No fer "prosperar PP i Cs"

Això no obstant, creu que PDeCAT i ERC han de reflexionar sobre "si volen fer prosperar amb PP i Cs una devolució dels pressupostos que són tan bons, justos i respectuosos amb els ciutadans". "Catalunya ha trobat un govern de Pedro Sánchez que està disposat a dialogar, no hi ha un altre camí que asseure'ns a una taula els que pensem diferent, amb la capacitat i voluntat d'arribar a acords", ha apuntat.

Davant les queixes de les formacions independentistes, que denuncien que les inversions previstes no arriben al percentatge previst a l'Estatut, ha sostingut que si es mira "partida per partida" sí que s'hi arriba, "però acceptant que això no fos així, per què renuncien a aconseguir-ho?".

En aquest sentit, ha recordat als partits independentistes al Congrés que si veten la tramitació dels pressupostos no podran negociar un increment encara superior de les inversions per a Catalunya.