La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat que el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, és una persona "honrada" i ha denunciat que hi ha una "especial fixació" contra ell i que no s'és just amb la seva "gran tasca" al capdavant del ministeri.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cunillera ha afirmat que no ha de dimitir després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'hagi sancionat amb 30.000 euros de multa per la venda fraudulenta d'accions d'Abengoa. La sanció és per una "infracció molt greu" consistent en la venda "a compte d'un tercer" de 10.000 accions d'Abengoa per un valor de 9.030 euros "disposant d'informació privilegiada".

Segons la delegada, Borrell "ha fet una cosa molt poc habitual: reconèixer l'error en seu parlamentària i assumir-ne el cost".

Sobre les relacions entre el govern espanyol i el Govern, Cunillera ha celebrat la feina "impagable" que està fent la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, negociant amb la Generalitat i els consellers per arribar a acords. En aquest sentit, ha dit que s'han de "desfer recels, desconfiances i malentesos", i ha lamentat que els governs hagin deixat de "mirar-se a la cara".

Preguntada per les pintades d'esvàstiques que han aparegut aquesta setmana a la seu d'Òmnium Cultural​, ha assegurat que li preocupen molt i ha lamentat que el PSC no s'ha sentit recolzat davant d'atacs similars patits a les seves seus: "Com que nosaltres ens hem arribat a sentir molt sols, volem acompanyar tots aquells a qui passen coses semblants".

La vigència de la Constitució

La delegada del govern espanyol a Catalunya ha reivindicat la vigència de la Constitució i ha lamentat que es parli amb "molta banalitat" del règim del '78. En aquest context, ha posat l'accent en la "grandesa i la generositat" que va requerir el pacte constitucional. "Després de 40 anys, aquesta Constitució està vigent i en aquests moments de distanciament, és una crida al diàleg i a l'acord", ha defensat.