El periodista Josep Cuní s'ha preguntat avui al seu programa de la SER, en relació amb les detencions ahir d'alcaldes, periodistes i estudiants a Girona, si una part de l'aparell de l'Estat "treballa per boicotejar qualsevol sortida política al problema català".

"Si hi és, a qui respon? Qui el controla? Qui l'instrueix? Qui el mana? Perquè sembla que va per lliure", ha deixat anar.

Segons Cuní, la detenció de dos alcaldes i 14 activistes ha aixecat una "indignació legítima" en l'independentisme. "El mètode seguit per la policia nacional espanyola recorda les pitjors etapes d'un cos que va abusar de les seves potestats funcionant per lliure i que, amb la intenció de tenir la millor informació possible, no s'estava de tirar pel dret", ha indicat.

El periodista ha recordat que inicialment es va dir que l'operació policial estava avalada per un jutjat de Girona, però després el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho va qüestionar. "Per què menteix la policia?", s'ha preguntat.

Segons Cuní, l'operació policial va "contraprogramar" el president espanyol, Pedro Sánchez, al Parlament europeu, on va haver de contestar a eurodiputats crítics amb l'actitud cap als presos polítics catalans, i que qüestionaven la democràcia espanyola. El periodista adverteix que si Sánchez no controla "la maquinària de l'Estat que sembla anar per lliure" a Catalunya hi haurà una clara majoria social independentista.