El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet una crida a teixir una "estratègia unitària" per fer front a "l'abús de l'estat espanyol". Una unitat que considera que s'ha de mantenir fins "a la resolució política d’un conflicte polític, fins al ple reconeixement del mandat democràtic del poble de Catalunya". " L’estratègia unitària és l’únic camí possible", defensa.

En una carta enviada des de Soto del Real als socis de l'entitat, Cuixart defensa que "els presos no som la representació de cap derrota sinó un altaveu per denunciar l’autoritarisme i recuperar un futur sense renúncies". En aquest sentit, assegura també que tot i la presó manté les conviccions i defensa sentir-se "afortunat de poder lluitar pel dret i llibertats del nostre país". 

El president d'Òmnium també denúncia l'acusació de terrorisme contra una membre dels CDR i assegura que "mai acceptarem la banalització del terrorisme". "Davant la criminalització permanent ens hem convertit en militants de la veritat", defensat, tot assegurant que "ens rebel·lem solidàriament i pacíficament contra la mentida". 

Cuixart també recorda la manifestació de diumenge passat a Barcelona i assegura que va sentir "emoció" en veure les imatges per la televisió.

Finalment, lamenta no poder participar de la diada de Sant Jordi aquest any, però fa una crida a participar al festival 'Cultura contra la repressió' que tindrà lloc aquest diumenge a Santa Perpètua de Mogoda. "El millor antídot contra el totalitarisme sempre serà la cultura", conclou.