El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha argumentat el "comportament totalitari" de l'estat espanyol els últims anys al suplement The Sunday Times del prestigiós diari britànc, el The Times

Cuixat explica en el reportatge publicat aquest diumenge que ha conegut "un assassí a la presó que compleix una condemna de nou anys, igual que jo". "Espanya és una democràcia, per descomptat, però té un comportament totalitari els últims anys", diu Cuixart.

El diari informa que per a la meitat de la població de Catalunya els presos són màrtirs i que el govern de Madrid ha desencadenat la pitjor crisi espanyola durant dècades. "El seu càstig ha convertit el conflicte en el focus de les quartes eleccions generals espanyoles en quatre anys", segons el periodista que firma l'article.

Cuixart té poques esperances que les eleccions espanyoles del 10-N portin la pau entre Barcelona i Madrid. També tem que és poc probable que s’acabin els "llimbs polítics" en què es troba Espanya des que els socialistes "van ser el partit més votat a les eleccions d’abril, però sense prou escons per formar govern".

The Sunday Times

Cuixart culpa en el reportatge la "brutalitat policial" de provocar la recent explosió de violència als carrers de Barcelona, ​​on centenars de persones han resultat ferides. "Des del moviment independentista no hem defensat mai la violència", deixa clar el president d'Òmnium.

Cuixart, després de la sentència al procés, assegura que està preparat per passar una dècada entre reixes: "No es tracta només d’alliberar-nos i de dir que tot està resolt. Volem una solució. Vull que els meus fills un dia visquin en un estat independent", conclou.