El Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, els presidents d’Òmnium i l’Assemblea Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, els germans Roca, Ferran Adrià o Anna Gabriel són algunes de les novetats que l'empresa de Torroella de Montgrí Caganer.com ha creat per aquest Nadal coincidint amb el seu 25è aniversari.

En total, han elaborat 46 caganers vinculats a l'actualitat política però també al món de l'esport, la ficció o als personatges més tradicionals. Entre les novetats d'enguany hi ha el Major Trapero, els polítics Gabriel Rufián i Anna Gabriel, els 'Jordis', els germans Roca o el cuiner Ferran Adrià.

Caganers ACN

A més, han decidit adaptar personatges habituals com el pagès caganer posant-li la bandera de "Democràcia" i diversos lemes vinculats al referèndum de l'1-O i a les mobilitzacions que s'han produït en les darreres setmanes. 

Caganers manifestacions ACN

Fa unes setmanes, també van posar a la venda el 'Piolín'. L'emblemàtic personatge busca, per una banda, rememorar la infància de molts i, per l'altra, respondre a un tema de rabiosa actualitat: el creuer del port de Barcelona que allotja els cossos policials desplaçats a Catalunya. 

La política internacional és un altre dels àmbits que aquesta empresa aborda. De fet, el seu principal client són els Estats Units. Per això, han ideat figures vinculades a polítics del moment com el president veneçolà, Nicolás Maduro; el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan; el president del Canadà, Justin Trudeau, o el mandatari nord-coreà, Kim Jong-un. També han creat el caganer dedicat al president francès, Emmanuel Macron. 

Caganers Maduro ACN

En l'àmbit esportiu, com a novetats d'enguany hi ha els jugadors del Barça Sergi Roberto i Arda Turan. A més, han creat un seguidor blaugrana amb una bandera alçada i han ideat un jugador de rugbi, un home que fa surf i un noi i una noia practicant 'snowboard'. 

En ficció, els personatges de nova creació d'aquesta temporada més destacats són el Chewbacca d'Star Wars o l'Spock d'Star Treck. També s'hi poden trobar figures de còmic com Ladybug i Cat Noir o personatges tant coneguts com l'Arale, el gat Garfield, Pinotxo, el Petit Príncep o Lucky Luke. Però no només això. L'empresa també ha apostat pel món digital i ha decidit incorporar a la seva col·lecció la "caca" del WhatsApp o els personatges de videojocs Sonic, Luigi o Pacman. 

A més, aquest any han decidit "versionar" professions on fins ara només hi havia caganers masculins. Entre elles, hi ha advocades, policies espanyoles, arquitectes, treballadores del SEM, agents rurals, treballadores de Correus o dentistes.