El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha cridat des de la presó a la unitat del sobiranisme per fer front a l'Estat: "O recobrem la unitat o serem destruïts com a poble".

Ho ha dit parafrasejant l'escriptor valencià Joan Fuster en una piulada, en la qual rebutja els escorcolls que va protagonitzar la Guàrdia Civil aquest dijous a la seu d'Òmnium i al Palau de la Generalitat.

I ho fa precisament en un moment de discrepàncies entre els partits independentistes per desencallar la investidura i formar un nou Govern mentre segueix vigent l'article 155 de la Constitució.

El desacord es va aparcar momentàniament la tarda d'aquest dijous en una concentració contra els escorcolls de la Guàrdia Civil que es va celebrar davant la Generalitat, i en la qual van participar representants de JxCat, ERC, la CUP i els comuns.

Cuixart adjunta una foto de la concentració i assenyala: "Missatge des de la presó. Com deia Joan Fuster, o recobrem la nostra unitat o serem destruïts com a poble. Unitat, serenor i coratge".