El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, no descarta que, en cas d'una sentència condemnatòria, ell i la resta de presos polítics hagin de complir condemna en presons espanyoles. En una carta oberta als socis de l'entitat, a la qual ha tingut accés RAC1, el líder independentista demana que "no es renunciï al projecte polític per por al càstig o el dolor".

A la carta, Cuixart fa una crida a la unitat per "evitar que caigui en la frustració i la desmobilització" i recomana no caure en la divisió que busca la repressió de l'estat.

 

Cuixart es dirigeix als independentistes per indicar-los que no es facin enrere en els seus ideals i objectius polítics per més dura que sigui la condemna, fins i tot si implica complir la pena fora de Catalunya, apunta el president de l'entitat. La proposta de Cuixart per plantar cara a la repressió és "fer pinya i no caure en la divisió que busca".

D'altra banda, Cuixart ha manifestat la seva opinió sobre les diferències entre els partits independentistes i ha assegurat que no val la pena entretenir-se en debats estèrils que dificulten la resolució del conflicte i recepta una actitud de respecte i empatia entre els independentistes. Considera que només aconseguiran el seu objectiu si van units i no perden ningú pel camí.

Finalment, el president d'Òmnium s'acomiada desitjant un bon estiu i recomamant el llibre de Ghandi "Desobediència i resistència civil no violentes". "Amb tot el que estem vivint a casa nostra i al món sencer, el seu mestratge esdevé encara més referencial. Sobretot, no oblidem que la resistència social i la lluita no violenta demanen de tanta determinació com capacitat organitzativa", conclou Cuixart.