El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha assegurat en una entrevista pel programa El Rojo Vivo de La Sexta que el govern espanyol va pel camí de decepcionar-lo. 

Cuixart ha respost les preguntes d'Antonio García Ferreras des de la presó de Lledoners on ha reiterat que tornaria a fer tot el que va fer fa un any "per la independència de Catalunya". Durant l'entrevista, ha defensat la via pacífica i ha enviat un clar missatge al govern espanyol: "Pedro Sánchez va pel camí de ser una decepció màxima en drets i llibertats".  

 

A l'entrevista, feta per carta, Cuixart escriu que "avui, més enllà de les bones paraules de Sánchez, la llei mordassa segueix vigent, així com la venta d'armes a l'Aràbia Saudita". El president d'Òmnium, també demana a Sánchez que "sigui responsable" i que "s'assegui a dialogar amb el govern de la Generalitat sense condicions prèvies". En aquest sentit, també li demana que "faci més cas als seus socis de Podemos". 

Sobre la sentència del cas 1-O, el líder d'Òmnium es mostra convençut que "va per llarg" però reflexiona que "estem davant una sentència que marcarà el futur d'Espanya pel que fa a drets i llibertats". El temps que passa a la presó, explica Cuixart, no el viu com a temps perdut, perquè "treballa per l'autodeterminació", conclou.