Molts dels presos polítics independentistes ja han votat. Un dels més matiners ha estat el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha fet una crida a omplir les urnes: "És molt important que avui tots sortim a votar. És un dia de gran importància pel país, per això fem aquesta crida de participació. Per això que tothom prengui les mesures necessàries de mascareta, distància i, si fa falta també, amb la pinça al nas. Tenim 365 dies a l'any per ser crítics amb els nostres polítics però avui és molt important fer front al feixisme que seguim lluitant per l'amnistia, l'autodeterminació i la justícia social".

Cuixart ha fet ironia però ha centrat un missatge per als resultats lluny d'electoralismes per partits i demana el vot independentista, vingui d'on vingui. Amb la irrupció de Vox, que totes les enquestes indiquen que entrarà per primera vegada al Parlament de Catalunya, el president d'Òmnium veu vital una alta participació per afavorir la majoria contra el favoritisme de la ultradreta.

Altres presos independentistes també han publicat el seu vot a les xarxes socials. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha acompanyat la foto amb un senzill "Ja he votat".

carme forcadell eleccions @ForcadellCarmeCarme Forcadell emetent el seu vot / Foto: @ForcadellCarme

Com el conseller Josep Rull: "Després de tres anys, puc tornar a votar presencialment (aprofitant aquest tercer grau efímer, abans de l’enèsima venjança del Tribunal Suprem). Faig un vot per la llibertat, per la dignitat, per l’esperança. Perquè no ens rendirem mai. Mai".

Josep Rull @joseprull

El conseller Josep Rull al col·legi electoral / Foto: @joseprull

El conseller Jordi Turull també se n'ha fet ressò: "Confirmat que el meu vot que venia de Lledoners ja ha arribat a Parets. Moltes persones votant. Tot molt bé, tot en ordre. Gràcies a tots i a tants servidors públics que ho fan possible! I als apoderats que també tant ajuden".

jordi turull @jorditurullEl conseller Jordi Turull a Parets / Foto: @jorditurull

L'actual secretari general de Junts, Jordi Sànchez, també ha fet una reflexió: "Després de cinc eleccions votant des de la presó, avui he pogut votar al meu col·legi. El mateix que havia de votar l’1 d’octubre. I com aquell dia, he votat amb il·lusió pensant amb el futur. Votem sense por per guanyar una Catalunya independent. Llum als ulls i força al braç". 

jordi sanchez eleccions @jordialapresoJordi Sànchez davant l'urna / Foto: @jordialapreso