El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha traslladat la seva residència de Berlín a Hamburg per “raons de seguretat”. Així ho ha afirmat el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, que ha confirmat que el trasllat s’ha fet perquè “és convenient que estigui a prop del tribunal” de Slesvig-Holstein, però també perquè a la capital alemanya “estava massa exposat”, ja que “ja hi ha hagut episodis de persones que han increpat el president Puigdemont”.

Cuevillas ha fet aquestes declaracions al programa Més 324 de TV3, on ha assegurat que l’equip de la defensa ha demanat “la nul·litat de la instrucció” contra Puigdemont i la resta de processats per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

“La nul·litat és evident”, ha insistit Cuevillas, que ha afirmat que més que “una crònica d’una rebel·lió anunciada", segons expressió de la fiscalia, "el que hi ha hagut és una crònica d’una sentència anunciada”.

“És evident que no hi ha rebel·lió, així s’ha dit a Alemanya i Bèlgica, i esperem que també ho diguin a Escòcia”, ha assenyalat l’advocat, per afirmar que també “és evident que no hi ha malversació, ja que ho ha dit el mateix ministre”. “Hi ha hagut un cúmul d’irregularitats processals, per això demanem la nul·litat de la instrucció”, ha reblat.