L'advocat de Carles Puigdemont a Barcelona, Jaume Alonso-Cuevillas, ha manifestat a TV3 que si el president en funcions entra al ple del Parlament per al debat d'investidura, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, "hauria de dimitir, perquè el ridícul després del desplegament policial que han fet seria estrepitós". També ha assenyalat que si Puigdemont arribés a entrar al Parlament "el Tribunal Suprem hauria de demanar permís a la cambra per poder detenir el senyor Puigdemont".

Ara bé, l'advocat no descarta que sigui possible que, a la sortida del Parlament després de la sessió, "veiéssim la insòlita imatge d'un president conduït per la força pública". Cuevillas ha remarcat que encara no sap si Puigdemont assistirà al ple d'investidura. Només ha volgut recordar que el risc que acabi detingut i a la presó, si torna, "és molt elevat".L advocat de Puigdemont   Ni violència  ni tumult  ni aixecament

Per l'advocat, aquests dies estem sentint interpretacions "innovadores". I posa com a exemple que la màxima que diu que "tot allò que no està prohibit està permès", que era vàlida en el Dret, ara a l'Estat espanyol s'interpreta de forma restrictiva. "Algú s'ha inventat que aquesta màxima val per al dret privat però no per al dret públic", ha indicat.