L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, s’ha posat a disposició del president a l’exili per concórrer a les eleccions europees. Cuevillas, que ja havia insinuat anteriorment la seva predisposició a presentar-se a les eleccions, ha assegurat aquest matí a El Món a Rac1 que la seva intenció és “defensar la causa” i que si això comportés figurar a les llistes per al Parlament Europeu, no hi tindria cap inconvenient.

Cuevillas ha insistit que ell té “disponibilitat” per anar a les llistes, quan encara no està clar que Puigdemont sigui candidat, i ha afegit que estaria disposat a afrontar unes primàries si s’arriba a la conclusió que ell és “la persona adequada” per presentar-se a les eleccions.

A més, Cuevillas ha assenyalat que n’ha parlat amb l’eurodiputat Ramon Tremosa, que té “un capital i uns coneixements que cal aprofitar”. “No tinc cap interès en entrar en el món de la política, però tindria sentit que seguís defensant la causa a Europa, no a qualsevol altre tipus d'eleccions", ha afegit l’advocat.