Després de les declaracions de la degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB), Maria Eugènia Gay, sobre l'aplicació del 155 a Catalunya, l'exdegà de la institució i advocat del president Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, i l'actual president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, han mostrat les seves discrepàncies.

Cuevillas ha estat el més dur dels dos, i ha exigit noves eleccions a la degania de l'ICAB, ja que assegura que ha sentit "vergonya" després d'escoltar les declaracions de Gay. Alhora, Cuevillas també ha exigit la dimissió de membres de la junta de la institució com el vicedegà, i advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina.

A la vegada, Padrós també ha mostrat les seves discrepàncies amb la degana de l'ICAB, recordant-li que el 155 "va castigar el sistema sanitari" i assegurant que era del tot evitable. El president dels metges també ha apuntat que cap de les dues opinions són neutrals, ni la de Gay ni la seva, i que les Juntes de Govern han de poder manifestar-se i opinar sense cap problema, però sempre mantenint l'equanimitat institucional.