L'advocat de Carles Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas s'ha mostrat "absolutament optimista" que la justícia alemanya no acceptarà el delicte de rebel·lió, i "moderadament optimista" pel que fa al de malversació. "A mesura que han anat avançant els dies, he estat cada vegada més optimista, però no vull oblidar mai que a l'altra banda l'adversari és molt poderós" i que "no es pot menystenir", ha assenyalat l'advocat en declaracions a RAC1.

Sobre la resolució de la justícia alemanya respecte a l'euroordre, Cuevillas ha pronosticat que hi haurà una decisió "abans de l'estiu", concretament entre finals de maig i mitjans de juny, i que la justícia alemanya es pronunciarà a la vegada sobre tots dos delictes.

Tot i això, ha deixat clar que és una "estimació personal", ja que per ara la defensa de Puigdemont no disposa de dades oficials i "la justícia no para d'enviar papers" als requeriments d'Alemanya. Un cop conclòs aquest procés, ha explicat, la defensa podrà fer les seves aportacions i disposaran d'un calendari més clar.

Jaume Alonso-Cuevillas ha qualificat aquest procés de "disbarat", i sobre la possibilitat que Llarena rebaixi de rebel·lió a conspiració per la rebel·lió, ha afegit que, un cop dictat el processament, serà el fiscal qui faci les seves acusacions. "No es pot apartar dels subjectes i els fets, però sí que pot qualificar diferent els fets", ha remarcat.