El Felip VI obrirà dilluns la ronda de consultes amb els grups polítics amb representació parlamentària de la qual sortirà el nom del candidat proposat a presidir el govern espanyol. Junts i ERC plantaran el monarca i no s'hi reuniran. Segons ha informat la Casa reial, la ronda començarà dilluns a les 10.30 hores amb UPN, CC, el PNB i Sumar i continuarà dimarts amb Vox, PSOE i PP. Qui també ha decidit plantar el monarca són EH Bildu i el BNG.

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha assegurat que Junts per Catalunya no assistirà a la ronda de contactes perquè no tenen "res a dir-li". Així ho ha explicat en una entrevista amb l'ACN. El 2019, la líder de Junts, Laura Borràs, sí que va anar a la ronda de consultes amb Felip VI. Nogueras ha argumentat que Borràs "hi va anar, va explicar el que havia d'explicar" i que "el rei del 3-O no ha tingut gens d'interès a rectificar el seu discurs". Ha dit, a més, que aquestes reunions són uns actes "banyats d'acatament" i que per això no hi aniran. 

Per primera vegada, el monarca s'enfronta a una ronda de consultes amb dos candidats que aspiren a demanar la confiança del parlament: Alberto Núñez Feijóo, com a guanyador de les eleccions del 23 de juliol i amb 171 vots lligats, i Pedro Sánchez, que es veu capaç de teixir aliances per superar la votació, com ha aconseguit aquest dijous per aconseguir la majoria a la Mesa del Congrés. L'article 99 de la Constitució estableix que, "després de cada renovació del Congrés dels Diputats, el rei, amb la consulta prèvia amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària, i a través del president del Congrés, proposarà un candidat a la Presidència del govern espanyol".

La trobada amb Francina Armengol

El rei Felip VI ha rebut aquest divendres al Palau de la Zarzuela a la nova presidenta del Congrés, Francina Armengol, complint així el tràmit necessari per a l'organització de la ronda de consultes amb els partits de cara a la investidura del pròxim president del govern espanyol. Armengol ha estat rebuda pel monarca a les 10:30 hores a fi d'informar el cap de l'Estat de la constitució del Congrés que es va produir aquest dijous després de ser elegida presidenta de la Cambra amb el suport de 178 diputats.

De la mateixa manera, el rei ha rebut el nou president del Senat, Pedro Rollán, que l'ha informat de la nova composició de la Cambra Alta després de la sessió constitutiva de la XV Legislatura. Ha estat a les 12:00 hores quan Pedro Rollán ha estat rebut en audiència pel monarca al Palau de la Zarzuela i li ha donat a conèixer, de manera protocol·lària, la nova composició de la Cambra Alta per a aquesta legislatura.