Catalunya Sí que es pot (CSQEP) ha assegurat aquest dimecres que la seva proposta de referèndum aprovada pel Parlament, que no ha estat anul·lada pel TC, està ara en una "centralitat política clau", per la qual cosa ha demanat al president català, Carles Puigdemont, que l'assumeixi com la "via" adequada.

El Tribunal Constitucional (TC) ha suspès cautelarment la resolució del Parlament de Catalunya que preveu un referèndum el 2017, com a molt tard el 17 de setembre, en haver admès a tràmit l'incident d'execució de sentència presentat pel govern espanyol en contra d'aquella decisió.

En declaracions als mitjans al Parlament, el portaveu de Catalunya Sí Que Es Pot, Joan Coscubiela, ha recordat que el Constitucional no ha anul·lat la proposta de resolució presentada pel seu grup, i que va ser aprovada a la cambra catalana amb el suport de Junts pel Sí i l'abstenció de la CUP.

Per això, Coscubiela ha constatat que la proposta del seu grup, una vegada suspesa la dels independentistes, se situa en una "centralitat política clau", adquirint a més un "valor estratègic", ja que segueix "plenament vigent".

Coscubiela ha confirmat també que aniran a la cimera pel referèndum del dia 23, malgrat la suspensió del TC, perquè "el referèndum és més nostre que de ningú", però ha reclamat al president de la Generalitat que "llegeixi de forma molt clara" la situació actual. "És la que té més consens -la nostra proposta de referèndum-, i és a més la que pot tenir conseqüències polítiques i jurídiques", ha argumentat.