Un any o un any i mig com a màxim. Aquest és el termini que Catalunya Sí que es Pot (CSQP) es planteja per fer un referèndum a Catalunya que permeti decidir als catalans si volen continuar dins l'Estat espanyol o crear un país propi.

Així ho ha explicat el president del grup parlamentari, Lluís Rabell, a Catalunya Ràdio, i ha afegit que CSQP seguirà plantejant el referèndum "amb força", perquè "és una fita indefugible per copsar què vol la ciutadania".

Més enllà de l'àmbit independentista, Rabell ha posat de manifest que el seu grup "ampliarà el debat i plantejarà el procés constituent en termes inclusius", ja que "voldríem un autogovern que partís del reconeixement de Catalunya com una realitat nacional, ara qüestionada".

Pressupostos i despesa social

El líder de CSQP ha reclamat uns nous pressupostos perquè, s'ha lamentat, "la pròrroga dificulta les decisions polítiques i sabem que tindrem moltes dificultats".

La seva proposta és "incrementar la despesa social i revertir determinades dinàmiques de privatització". Rabell no ha descartat votar a favor dels pressupostos, això sí, "si ens accepten coses".