El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP), Joan Coscubiela, ha assegurat que el projecte de llei del referèndum presentat aquest dimarts al migdia al Parlament és "una fugida endavant del president Carles Puigdemont". Segons els 'comuns', aquesta llei no ofereix les garanties necessàries. CSQP no ha assistit a l'acte del Parlament, però sí que ho han fet els diputats Albano Dante Fachin, Joan Giner i Àngels Martínez, tots tres membres de Podem Catalunya, i el coordinador general d'EUiA i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet.

Si bé encara han d'analitzar el text presentat per Junts pel Sí i la CUP, Coscubiela ha afirmat que el que ja s'ha explicat "incompleix les resolucions del Parlament, vulnera l'Estatut, confronta amb la legalitat espanyola i ignora la legalitat internacional". Amb aquest projecte, creu el portaveu de CSQP, el Govern només aconsegueix "radicalitzar els convençuts", i no convèncer els indecisos.

Coscubiela també ha criticat que es proposi una nova administració electoral "amb una majoria simple", quan l'Estatut de Catalunya marca que són necessaris almenys 90 diputats. Per altra banda, segons el dirigent comú, també se situa els funcionaris "en risc, entre dues legalitats".

El cessament de Baiget "debilita" el referèndum

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament de Catalunya també s'ha referit al cessament de Jordi Baiget com a conseller d'Empresa i Coneixement. A parer de Coscubiela, això "debilita en lloc d'enfortir el referèndum".