La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha explicat aquest dilluns que CSQP presentarà al Parlament una resolució sobre el referèndum "i sobre el procés nacional, que tingui conseqüències".

El grup està treballant en un document per a discutir al Debat de Política General de dimecres i dijous i convida la CUP i JxSí a adherir-s’hi: "Si ens volen donar suport estarem encantats".

La proposta es basa en treballar per a un referèndum reconegut internacionalment i també  per l'Estat. A banda, també explicitaran la necessitat que tingui conseqüències, no com la consulta del 9N del 2014.  

El seu text apostarà per un referèndum com a "solució viable i real, que tingui conseqüències, on tothom se senti cridat a votar i que sigui reconegut des de les institucions internacionals i espanyoles", ha dit.

Ribas ha apuntat que el seu grup intentarà fer propostes "molt concretes" en aquest Debat de Política General per així tenir els màxims vots possibles a favor, i ha considerat que el referèndum és "prou important i potent" com dedicar-li una resolució específica.

En aquest sentit, Catalunya Sí que es Pot defensarà un referèndum "que pugui tenir conseqüències" i que tingui una àmplia majoria al darrere, forces polítiques però també socials i econòmiques. "L'acumulació de forces continua sent més que necessària", ha argumentat.

Pel que fa als pressupostos, ha indicat que de moment no hi ha cap reunió prevista, però ha assegurat que estan disposats a parlar de xifres i a celebrar trobades "tècniques".