El portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) al Parlament, Albano-Dante Fachin, ha assegurat al Suplement de Catalunya Ràdio, que "hi ha molta gent que està esperant que Podemos renunciï al referèndum, i no ho farà". Així de contundent s'ha mostrat el diputat, que també ha deixat clar que "continua defensant que la millor solució per Catalunya és el referèndum pactat amb l'Estat". També ha volgut afegir que "a Espanya hi ha molta gent que comença a veure que s'ha de fer alguna cosa amb Catalunya".

Albano-Dante

Gir d'última hora

Pel que fa a les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, Fachin ha assegurat que "s'han de trobar solucions", però que aquestes no poden ser a "qualsevol preu". Tot i això ha assenyalat que creu que a Espanya "hi haurà un gir d'última hora", tal com hi va ser fa poc més d'un mes a Catalunya. El que sí que ha volgut criticar el diputat és la falta de cultura del pacte que al seu entendre tenen dels socialistes. Fachin ha assegurat que "el PSOE no està acostumat a negociar" perquè porten "un munt d'anys fent la seva".

La continuació del 15M

Segons el diputat de CSQP, i aspirant a liderar Podem, la seva formació ha trobat "la manera de traslladar el que es demana al carrer, a la política". I ha remarcat que "el debat que tenim al davant no és nou, és la continuació del 15M".