Catalunya Sí Que es Pot ha registrat aquesta tarda dues sol·licituds de compareixença de la consellera de presidència, Neus Munté, per tal que expliqui “el comportament anòmal del Govern” en la decisió del Consorci del Palau de la Música per no inculpar Convergència en el Cas Palau.

Les sol·licituds de compareixença es donen després que l’advocat del Consorci del Palau de la Música, Francesc Claverol, no hagi acusat finalment Convergència de presumpte cobrament de comissions il·legals.

Aquesta resposta de l’advocat contradiu les resolucions aprovades pel Parlament, amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris menys Junts pel Sí, en què s’instava al Govern a canviar la seva posició i que es personés contra CDC. 

Aprovades les resolucions, el lletrat va sol·licitar adherir-se a les conclusions del fiscal, cosa que va rebutjar el tribunal al·legant que estava fora de termini. El fiscal Emilio Sánchez Ulled, en canvi, va deixar la porta oberta a que es pogués incloure aquest canvi de postura en l’informe, cosa que Claverol tampoc ha fet.

Davant aquest fet, Catalunya Sí Que es Pot demana a Munté que comparegui en el ple del Parlament i en la Comissió d’Afers Institucionals per donar explicacions sobre la posició del Govern respecte el cas Palau.

"Manifesta alteració de les regles democràtiques"

La CUP també ha expressat el seu rebuig rotund contra l’actuació del Govern. “O acomiaden el lletrat o acomiaden el director del Consorci però no acceptarem més claveguera catalana pagada amb diners de tothom”, ha assegurat el diputat Benet Salellas.

Segons mantenen els anticapitalistes, resulta “absolutament inaudit i una manifesta alteració de les regles democràtiques que els advocats que representen institucions ometin les instruccions emeses per aquestes, sobretot si provenen d’un debat tan clar i explícit com el que hi va haver en el passat Ple del Parlament del proppassat 17 de maig”.