A Madrid i a Barcelona s’estan “dinamitant” els ponts de diàleg amb el 155 i la declaració d’independència. Així ho ha denunciat la portaveu de CSQP al Parlament de Catalunya, Marta Ribas, en el ple d’aquest divendres, abans de la votació de l’aixecament de la suspensió de la declaració. “Avui les majories al Parlament i al Senat intenten dinamitar tots els ponts que valen per al diàleg”, ha lamentat. En aquest sentit anaven les propostes de resolució que ha presentat el seu grup, que exigeixen guardar en un calaix la DUI i el 155 a canvi de “possibilitar un nou marc constituent”.

“És un greu error respondre a la barbaritat del 155 amb una altra barbaritat”, ha advertit Marta Ribas. Ha fet servir la mateixa metàfora que el president Carles Puigdemont amb una partida d’escacs, que la portaveu de CSQP ha considerat “carregada de testosterona”, i on “el tauler és Catalunya i els peons són els ciutadans”. Ribas s’ha dirigit a la majoria parlamentària independentista avisant-los que “avui faciliten que el final del procés sigui el final de l’autonomia”.

En aquest context, Ribas ha defensat que era necessari un “front unitari” contra el 155, però que la declaració d’independència “empetiteix” aquestes possibles majories. Ha avançat que votaran ‘no’ a les propostes de resolució de la resta de grups parlamentaris, “perquè no coincidim amb les propostes unilaterals de Junts pel Sí i la CUP, però tampoc amb tots aquells que avui al Senat estan liquidant la nostra autonomia”.