L’operació EFIAL ha posat d’acord CSQP i la CUP a matisar que una cosa és “la guerra bruta de l’Estat” per qüestions polítiques i l’altra que això s’utilitzi com excusa per tapar els casos de corrupció que s’han donat a les institucions catalanes.

Els dos grups han coincidit també a considerar positiu que el president, Carles Puigdemont, doni explicacions però sense l’ombra de dubte que han expressat el PP i C’s.

Més recursos contra la corrupció

El diputat de la CUP, Albert Botran, ha subratllat que els Mossos necessiten més recursos per lluitar contra la corrupció. “La imatge de la guàrdia civil fent escorcolls no és el que més ens agrada”, ha apuntat. Botran també ha criticat la filtració dels escorcolls als mitjans de comunicació però ha remarcat que “això no és excusa per tapar els casos de corrupció”.   

La CUP rebat el Govern

En relació a les acusacions del Govern i de CDC que apunten que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández, ha orquestrat el cop policial, el cupaire ha afirmat que “no es pot parlar d’un muntatge policial perquè la investigació sorgeix d’una denúncia d’una persona gens sospitosa”, una exregidora d’ERC a Torredembarra.  

Deixant aquesta consideració de banda, el diputat creu que hi ha una clara voluntat de mediatitzar el cas per embrutar la imatge de determinats partits i l’independentisme. És per això, que entén que la compareixença del president ajudaria a aclarir alguns punts.

Coscubiela

En una línia similar s’ha expressat Joan Coscubiela (CSQP) que ha considerat que “seria desitjable” que el president comparegués. També ha remarcat que “malgrat que sembli que després del FernándezGate tot s’hi val, això no elimina les pràctiques corruptes que s’han donat a Catalunya”.