Catalunya Sí Que es Pot està disposada a solucionar les coses amb la CUP. Després de la crisi oberta per una carta dels cupaires en què acusaven de “linxament” la confluència, l’objectiu ara és rebaixar la tensió. En aquest sentit han acordat una reunió conjunta per dilluns on provaran de consensuar propostes de resolució de cara al ple sobre la pobresa que se celebrarà dimecres.

El mecanisme parlamentari preveu un màxim de 15 propostes per grup, però en el cas de posar-se d’acord amb una altra formació, computa només com a una. Així, com més acords bilaterals, més propostes hi ha, i els de la confluència ho aprofitaran. “Segur que trobarem punts en comú”, ha afirmat en to esperançat la podemista Jèssica Albiach.

Campanya al carrer

La confluència posarà tota la carn a la graella. El grup parlamentari ha decidit imprimir fins a 50.000 fulls de mà “per informar sobre la situació d’emergència a Catalunya”, els quals es repartiran en els propers dies per la militància de les formacions que l’integren.

“Sí que hi ha diners”, afirmen. Les quatre propostes principals preveuen una recaptació de fins a 3.100 milions d’euros, a partir de la lluita contra el frau fiscal (2.600), la reinstauració de l’impost de successions (420), l’impost de patrimoni (44) i la retirada del concert educatiu a les escoles que segreguen per sexe (30).

Per l’ecosocialista Marta Ribas, “a Catalunya hi ha fractura social, i no tot és culpa de Madrid”. Des del faristol del Parlament Ribas ha defensat aquestes propostes per pal·liar l’emergència i desigualtat, que “no poden esperar més”.