Catalunya Sí Que es Pot ha presentat aquest dimarts una proposta de resolució per expressar suport a Julian Assange, fundador de WikiLeaks, després de l’anunci del departament de justícia dels EUA de presentar càrrecs de conspiració i espionatge sobre ell. En concret, CSQP demana al Parlament que expressi la seva “solidaritat” amb Assange per la seva contribució a la llibertat d’informació i també insta al Govern a què reclami a l’Estat que faci “les gestions oportunes” per poder proporcionar asil polític a Assange.

El grup, com ha assegurat el portaveu adjunt Albano Dante Fachin, entén que la feina duta a terme per Assange i WikiLeaks és molt important per a la llibertat de premsa i per això considera que “s’ha de protegir”. Per aquest motiu, CSQP demana que el Parlament de Catalunya que insti al Govern de l’Estat i a la comunitat internacional que exigeixin “protecció jurídica d’Assange i el seu treball a favor de la llibertat de premsa imprescindible per fer societats més informades, justes i lliures”.

A més, també es vol reclamar al Govern dels Estats Units que renunci a presentar càrrecs contra Assange i, per altra banda, que el Govern espanyol faci les “gestions oportunes” per oferir asil polític al periodista. Actualment està a l’ambaixada d’Equador a Londres, d’on no pot sortir per evitar ser detingut.