La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha qualificat aquest dijous de "vergonya" i d'"infàmia" el pacte del PSC i de JxCat a la Diputació de Barcelona, i ha criticat que els socialistes "no hagin volgut" explorar altres "alternatives".

En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, Roldán ha valorat així la designació aquest dimarts de la socialista Núria Marín com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona, amb el suport de JxCat. "Avui s'ha consumat un altre pacte de la vergonya del partit socialista. Després de veure els pactes del PSC amb els nacionalistes per tot Catalunya, a ningú li ha estranyat aquest pacte amb JxCat per governar a la Diputació de Barcelona", ha assegurat Roldán.

La portaveu parlamentària de Cs ha lamentat que el PSC "no hagi volgut" explorar la possibilitat d'"altres alternatives" pel govern de la Diputació, que inclogués als partits constitucionalistes. Roldán ha subratllat que el pacte per la Diputació de Barcelona "se suma a la llarga llista d'infàmies del partit socialista de Pedro Sánchez", referint-se als pactes del PSOE a Navarra o les Balears, ha dit. "Sánchez, sempre que té l'oportunitat, escull com a socis als nacionalistes", ha afegit.

En aquest sentit, Roldán ha augurat que l'acord en la Diputació és l'avantsala d'allò que succeirà a la investidura de Pedro Sánchez