Vuit diputats del Parlament -entre ells els de Cs- van votar l'any 2011 contra l'elecció de José Montilla com a senador autonòmic, i altres 10 es van abstenir, sense que ningú critiqués en aquell moment la disparitat en el sentit de les votacions. Montilla va obtenir, però, 108 vots favorables i va superar el tràmit.

Segons va informar la ACN, entre els qui van votar en contra hi havia els diputats de Cs i i els de la Solidaritat de Joan Laporta. Però a partir d'aquí els números no van quadrar. A la bancada del grup mixt només hi havia Uriel Bertran, Joan Laporta i els tres diputats de Ciutadans. Això podria sumar cinc sufragis contraris a la designació, però es van registrar vuit vots en contra. Així doncs, tres diputats més d'altres grups que haurien d'haver donat el seu suport al nomenament van acabar prement un botó diferent al que recomanava el seu partit.

ERC va anunciar que s'abstindria però només hi havia 9 diputats d'aquest grup, perquè Joan Puigcercós no hi era present, i per tant també aquí algun membre d'algun altre grup va deixar de votar a favor i va passar a abstenir-se, completant així les 10 abstencions.