Cs ha registrat aquest divendres una petició perquè el president del Parlament, Roger Torrent, retiri de l'ordre del dia del proper ple la reforma de la Llei de la Presidència impulsada per JxCat, i ha avisat que, si no ho fa, acudirà al TC.

El portaveu de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha destacat en roda de premsa en la Cambra que la reforma de la llei que ha impulsat JxCat per investir Carles Puigdemont a distància no pot portar-se al proper ple, després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi assenyalat que és il·legal i que no es pot tramitar per màxima urgència com s'està fent.

 

"Esperem que Torrent no ens porti una altra vegada al marc d'atropellament de drets que es va dur a terme el 6 i 7 de setembre, i que no actuï fora de les lleis i de la democràcia", ha assenyalat Carrizosa.

Cs va ser un dels dos grups que va demanar al Consell de Garanties Estatutàries que analitzés la reforma i està "molt satisfet" amb el dictamen, ja que interpreta que és taxatiu en el rebuig tant del contingut del text com del sistema que s'ha seguit per a la seva tramitació.

Carrizosa ha assenyalat que els membres del Consell de Garanties Estatutàries han estat designats en la seva majoria pels grups sobiranistes i no comprèn que JxCat hagi criticat el dictamen i hagi avisat que manté la seva intenció d'investir Puigdemont: "Lamentem que el separatisme continuï actuant fora de la llei i desoeixi els avisos de tothom qui se li oposi".

Acostament dels presos?

Sobre la petició dels presos polítics de traslladar-se a presons catalanes, ha destacat que tenen dret a demanar-ho i que "a Espanya hi ha un sistema penitenciari que garanteix els drets de tots els reclusos privats de llibertat".

Preguntat per l'últim baròmetre del CIS, Carrizosa ha demanat cautela i ha destacat que les dades més fiables són les del 21D, quan els catalans van decidir donar la victòria a Cs i la seva líder,Inés Arrimadas.