El diputat al Congrés i secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha considerat aquest divendres que l’informe dels lletrats dels Parlament sobre els terminis per a la investidura posa tot el pes de la situació sobre el president de la cambra, Roger Torrent. Després “d’assumir” i fer seu el contingut del document, Villegas ha explicat que per a Cs, els lletrats diuen que “el bloqueig queda en mans del president del Parlament, que té la capacitat, a iniciativa seva, per desbloquejar la situació, sigui presentant un candidat possible o sigui fent evident la impossibilitat de presentar cap candidat, que també faria córrer els terminis”.

En aquest sentit, ha esperonat a Roger Torrent a activar, de la manera que sigui, els mecanismes que portin a una investidura “real” o al tràmit que permeti iniciar els dos mesos de temps fins que es convoquin eleccions automàticament.

És per això que ha recordat que el president de la cambra “té l’obligació de presentar noms que siguin possibles, normals, sense causes d’impossibilitat per assistir al debat i presentar la seva candidatura”. “S’han de posar d’acord els independentistes i estem a l’espera. I sinó, que el president desbloquegi i comencin a córrer els terminis”, ha conclòs en declaracions des del Congrés.