La portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha demanat aquest dissabte al president de la Generalitat, Quim Torra, que deixi "d'amenaçar" i faci un pas al costat. "Que convoqui eleccions d'una vegada per totes. Si no té intenció de ser president d'una comunitat autònoma, que deixi governar als que sí que tenim un projecte per a Catalunya", ha comentat Roldán des de Reus. "Nosaltres a Cs estem preparats amb una candidatura sòlida i consolidada, i comptem amb el millor equip per tornar a guanyar els comicis com el 21 de desembre del 2017", ha continuat la portaveu de Cs, que també ha aprofitat per titllar de "vergonyós" el lema escollit per la Diada 2019: "Tornarem".

"Un any més és la festa privada del separatisme pagada per tots els catalans", ha lamentat Roldán. "Què vol dir tornarem? Tornar a trencar la convivència, a degradar les institucions, a fer un cop d'estat?", s'ha qüestionat en veu alta la portaveu de Cs.

De fet, la portaveu del partit espanyolista ha afirmat que sol·licitaran la compareixença de Torra al Parlament perquè expliqui el "malbaratament" d'una Diada que només té com a objectiu "dividir i fracturar la societat catalana". "No només malgasten els diners dels catalans en xiringuitos sinó també en dies tan assenyalats com la Diada i Sant Jordi, fent propaganda del separatisme", ha sentenciat Roldán, que ha volgut llençar un altre missatge al president Torra. "Té només dues opcions: complir les lleis i ser un demòcrata, o incomplir-les i acabar com els seus companys si finalment són condemnats", ha insistit la portaveu de Cs, just quan es compleixen dos anys del ple del Parlament del 6 i 7 de setembre. "Es tracta d'una efemèride que els separatistes no volen recordar. Es van equivocar de data i de lloc ja que estem al segle XXI i en una democràcia europea", ha assenyalat Roldán.

Finalment, la també portaveu de l'executiva de Cs ha criticat que passen les setmanes i el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, continua amb el seu "culebrot vergonyós" de la investidura. "Tenia l'encàrrec del Rei de formar govern i en lloc d'això el que està fent és jugar a les cadires amb el senyor Iglesias", ha lamentat Roldán. "I, a més, amb organismes en joc tan importants com el Consell General del Poder Judicial o la Comissió Nacional del Mercat de Valors", ha puntualitzat la dirigent de Cs. "Fem una crida a la responsabilitat una vegada més i demanem a Sánchez que posi fi a un espectacle lamentable i al teatret amb Iglesias", ha insistit Roldán. "Si finalment hi ha noves eleccions serà per una total irresponsabilitat, per la baralla d'egos i la incapacitat de posar-se d'acord entre Sánchez i Iglesias", ha conclòs la portaveu estatal de Cs.