Rafael Ribó va reconèixer aquest dilluns al Parlament que l'any 2015 va cometre "l'error" d'acceptar que li regalessin un viatge en jet privat per anar a la final de la Champions del Barça contra la Juventus, que va pagar un empresari relacionat amb el 3%. Un mea culpa del tot insuficient per a Ciutadans, que vol que el Síndic de Greuges comparegui, per dir el mateix, no en una comissió, sinó en un ple. La Mesa, però, ha rebutjat la proposta dels de Rivera, que han posat el crit al cel i s'arremanguen per seguir lluitant en la seva particular batalla contra el Síndic, que duran al Tribunal Constitucional i que ja ha esquitxat els lletrats del Parlament. 

Anem a pams. La Mesa ha decidit aquest dimarts que la petició de Cs no tenia recorregut i ho ha fet basant-se en un informe del cos de lletrats. Això ha indignat el partit taronja, que fa temps que té el Síndic entre cella i cella, especialment des que Ribó va denunciar la violència de l'1-O i l'aplicació del 155. L'acusen de "tapar les irregularitats dels partits separatistes". Així s'ha expressat el seu portaveu Carlos Carrizosa, que fa 24 hores va protagonitzar un enfrontament amb Ribó, a la comissió on aquest últim va comparèixer per donar explicacions. 

Carrizosa ha anunciat que presentaran un recurs d'empara al TC perquè es vulneren els seus drets "sense cap vergonya". Però la cosa no queda aquí. Des de Ciutadans demanen també la dimissió immediata del defensor del poble a Catalunya, a qui recorden que ja té el mandat caducat des de fa sis mesos. I encara més. 

Com que l'argument al qual ha adduït la Mesa s'arrela en un informe dels lletrats, Cs dispara també contra aquest front i denuncia obertament que "alguna cosa fa pudor de podrit a la selecció dels lletrats del Parlament". Carrizosa s'ha exclamat pel fet que dels quatre últims lletrats que han entrat a treballar a la cambra catalana, "tres són militants de la causa separatista; un de l'ANC, un d'ERC i l'altre de Puigdemont", un fet que ha qualificat "d'endogàmia política". 

Ciutadans defensa que cal "revisar la manera de fer el concurs i l'oposició" per escollir els lletrats, ja que considera una anormalitat que tres de les últimes quatre vacants les hagin ocupat "l'exsecretari general d'ERC, Joan Ridao, una responsable territorial de l'ANC i l'assessor i càrrec de confiança fins ara del vicepresident Costa, que és la mà dreta de Puigdemont".