Ciutadans ha sol·licitat aquest dimecres la compareixença al Parlament del nou director de TV3, Vicent Sanchis, ja que, segons consideren, el seu nomenament respon a un “criteri ideològic i no professional” que reuneix dos criteris: “ser independentista, i anti-Ciutadans”.

Per aquest motiu, el secretari de comunicació de Cs i portaveu adjunt al Parlament, Fernando de Páramo, ha registrat aquest dimecres la sol·licitud de compareixença tant de Sanchis com de la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach.

Cs demana que Sanchis comparegui durant la comissió de control de l’actuació de la CCMA per “donar explicacions sobre el seu pla de direcció de la cadena per als pròxims anys i sobre la seva trajectòria professional”. La petició de compareixença de Llorach, per la seva banda, ha de servir per donar explicacions sobre el cessament de l'exdirector Jaume Peral i “l’opac” nomenament de Sanchis.

"S'ha de demostrar l'adequació a la legalitat, la justificació i l'oportunitat d'aquest nomenament, tenint en compte que Llorach és presidenta en funcions", ha explicat de Páramo.

Ciutadans recorda en el document registrat que “Llorach podria haver donat explicacions d’aquest nomenament durant la sessió de control parlamentari de divendres passat”. Lluny de fer-ho, en la comissió Peral va assegurar: “Tenim previstes mesures per implementar en el segon semestre, i tinc la percepció que anirem millor”. L’exdirector de TV3 va assegurar que no detallaria les mesures per no donar “pistes als competidors” però que, en tot cas, s’anirien “anunciant en el seu moment, cara a aplicar-se aquest segon semestre, i que intentarem que ens situï mes forts i millors”.

Segons de Páramo, la “solució a les pitjors dades de l’audiència de la història de TV3 no és posar un director independentista”.