La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha demanat per carta al líder socialista, Pedro Sánchez, una reunió a tres, també amb el president del PP, Pablo Casado, "per fer història" i posar en marxa un acord parlamentari "moderat i constitucionalista".

"Vull proposar una majoria de 221 escons moderats i constitucionalistes" per arribar a un acord que permeti posar en marxa un govern que deixi fora "populistes, nacionalistes i separatistes", ha plantejat Arrimadas en una roda de premsa al Congrés.

Arrimadas ha plantejat asseure "les bases per a un acord d'Estat que suposi per primera vegada no donar ni aigua als nacionalistes al nostre país i també per crear una via que oferirà a Espanya un horitzó d'estabilitat per als propers anys".

carta cs sanchez

Segons ha explicat a la seva carta a Sánchez, aquesta majoria "constitucionalista servirà per impulsar grans acords d'Estat que blindin la nostra democràcia davant els qui pretenen acabar amb ella, protegeixin les famílies de polítiques populistes davant dels nuvolots que planen sobre l'economia i permetin superar el llarg bloqueig institucional".

La viabilitat de la proposta de Arrimadas a Sánchez és pobra. Ciutadans només té deu escons després de la patacada electoral que va patir el passat 10 de novembre. Per tant és, a més de Sánchez, Pablo Casado, que compta amb 89 diputats, qui hauria d'impulsar aquest acord constitucionalista.