El Congrés debatrà la setmana que ve una iniciativa de Cs per demanar al Govern espanyol que iniciï els tràmits per aplicar l'article 155 a Catalunya, ha anunciat el líder de la formació, Albert Rivera, que forçarà els socialistes a pronunciar-se. Serà dimarts que ve dia 18, dia que a més se celebra una vista prèvia del judici del procés, quan el Congrés debati una proposició no de llei de Cs que es va registrar a principi d'octubre, abans que es rebutgés una moció de Cs i el PP per activar la maquinària del 155.

Ara, aprofitant que tenen quota el ple que ve, presenten aquesta iniciativa que busca el suport de la Cambra a la posada en marxa d'aquesta mesura especial i obligarà els socialistes a tornar a posicionar-se sobre l'aplicació del 155, després que el passat 18 d'octubre votessin en contra d'aquesta moció. I si el Congrés dóna llum verda a aquesta proposició, el Govern espanyol haurà d'atendre el requeriment de la Cambra, ha subratllat Rivera durant una intervenció en obert davant el seu grup parlamentari.

Ha carregat contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per la seva actitud irresponsable i l'ha culpat de tot allò que pugui passar allà si no actua a Catalunya. Rivera veu urgent seguir defensant la Constitució en aquesta comunitat perquè, segons el seu parer, "mai s'hauria d'haver deixat d'aplicar fins que hi hagués una claudicació democràtica".

De la mateixa manera també considera prioritari que Sánchez convoqui eleccions i creu que ha d'apartar-se "si no està disposat a defensar els seus ciutadans". El que passa a Catalunya, ha insistit, és conseqüència d'una "persona irresponsable" i s'ha mostrat convençut que Sánchez "ho pagarà a les urnes com ho ha pagat a Andalusia".