Els grups parlamentaris de Cs, PSC, els comuns i la CUP han anunciat aquest dijous que presentaran conjuntament una proposició de llei per modificar un article de la norma de la Renda Garantida. Segons han explicat en roda de premsa al Parlament, la modificació vol facilitar que la ciutadania pugui acreditar més fàcilment la insuficiència econòmica. En concret, es vol evitar que es comptabilitzin com a ingressos les ajudes d'amics i familiars que reben els usuaris de la prestació i reduir la carència d'ingressos per a poder accedir a l'ajut dels sis mesos actuals a dos.

El portaveu de la comissió promotora de la Renda Garantida, Diosdado Toledano, ha celebrat que s'hagi impulsat la modificació i ha avisat que cal "obligar" el Govern a aplicar "correctament" la llei i ha recordat que fer-ho no depèn de disponibilitat pressupostària. Els grups intentaran que la iniciativa per lectura única pugui arribar al ple "el més aviat possible".

La diputada de Cs Noemí de la Calle ha demanat fer el possible perquè el Govern no pugui interpretar "al seu criteri" i de forma "indeguda" la llei de Renta Garantida i ha avisat que la formació liberal "no els cauran els anells" per defensar a les famílies vulnerables.

Des del PSC, Raúl Moreno, ha recordat que la norma no estava contemplada perquè el Govern "retirés" l'opció de moltes famílies a beneficiar-se'n. Ha lamentat que no s'hagi tirat endavant el reglament de la norma que hagués pogut abordar el que els grups ara volen solucionar amb la modificació.

Per la seva banda, la diputada dels comuns, Marta Ribas, ha reivindicat el paper dels grups de l'oposició de "capgirar" voluntats perquè, fins ara, no es dona resposta a la voluntat inicial de la llei. Des de la CUP, Vidal Aragonès, ha desitjat que el canvi normatiu serveixi per fer més "digne" la vida dels més vulnerables i donar resposta a les situacions que poden patir certes persones.