Ciutadans apuja el to i assenyala directament el president Puigdemont com a responsable de l'empresonament del vicepresident Junqueras i set consellers. "És el que ha volgut [el president] en anar fins al final”, ha deixat anar el portaveu adjunt de Cs al Parlament, Fernando de Páramo, durant un roda de premsa en la qual ha culpat el president. 

“Ha tingut totes les advertències i més, li ho vam advertit tots. Però no escoltaven, silenciaven l’oposició quan li dèiem que anava a acabar mal. No escoltaven el TC, ni la Constitució, ni l’Estatut, ni els lletrats, i en aquest país les lleis s’apliquen encara que t’anomenis Junqueras o Forcadell”, ha sentenciat.

A més, no ha volgut valorar el fet que Puigdemont estigui encara fora de l’Estat tot i la citació de l’Audiència Nacional. “Tenim un expresident a la fuga, però em preocupa més la fuga d’empreses que la carrera política de Puigdemont, que ja és passat”, ha dit en ser preguntat. 

En aquest sentit, ha cridat els catalans a participar massivament a les eleccions del 21 de desembre perquè “hi ha l’oportunitat de tenir un Govern que no s’obsessioni per saltar-se les lleis”. De Páramo, a més, creu que els empresonaments i les protestes al carrer no han restar normalitat als comicis.