És el gran esdeveniment del dia, i com no podia ser d'una altra manera, la mobilització de Tsunami Democràtic prevista per al Barça-Madrid d'aquest vespre s'ha colat en la sessió de control al Govern, aquest matí al Parlament. Ho ha fet de la mà del Partit Popular i Ciutadans, que han demanat explicacions al conseller d'Interior i li han exigit que desactivi la protesta

En nom dels seus respectius partits, Alejandro Fernández (PP) i Matías Alonso (Cs) han instat Miquel Buch a explicar públicament qui hi ha darrere de Tsunami Democràtic. "Qui és el senyor X?", ha preguntat Alonso, "és el fugat Puigdemont, o algun membre del seu govern?". En una línia similar s'ha expressat Fernández, que ha qualificat Tsunami Democràtic de "grup de tints gairebé mafiosos" contra el qual considera que Interior hauria d'actuar.

En el seu habitual to irònic, el líder del PP ha burxat en les crítiques que certs sectors de l'independentisme han llançat públicament contra Buch. "Vostè és el botifler major del regne i li serà impossible reconciliar-se amb ells", li ha etzibat. És en base a aquest argument que l'ha convidat a no quedar malament davant dels no independentistes, "seguirà sent botifler, però pot quedar també com un incompetent per a la resta". 

Cs ha inquirit a Buch si els organitzadors de la concentració d'avui havien demanat autorització —cosa que, per llei, no és necessària— o si l'han comunicat a la conselleria —un tràmit que sí que es requereix i que si no es fa pot comportar sancions posteriors—. El conseller ha assegurat: "No em consta cap comunicació de concentració a l’entorn del camp del Barça". En tot cas, ha recordat a Cs que quan Arrimadas i companyia van concentrar-se al davant de la casa de la República de Waterloo, tampoc no ho van comunicar a les autoritats belgues i que, com a conseqüència d'això, els van acabar multant. 

Així mateix, Buch ha criticat el doble criteri de Cs i PP a l'hora de valorar la gravetat o els efectes perjudicials d'una protesta. "No poden jutjar o justificar unes manifestacions en funció de què defensin. O és que les mobilitzacions unionistes no causen problemes de mobilitat?".