La gran arma del govern de Pedro Sánchez per combatre la sisena onada de la covid, recuperar l'obligatorietat de les mascaretes a l'exterior, no és ben rebuda per l'oposició. Tant el Partit Popular (PP) com Ciutadans (Cs) han expressat les seves reticències a tornar a implantar aquesta mesura. La formació taronja ja ha avançat que votarà en contra del decret que pretén consolidar la mesura i els populars es mostren escèptics i reclamen un informe científic que avala la seva utilitat. 

La mesura encara està pendent de ser aprovada pel Congrés i no sembla que tingui un camí fàcil per tornar a la quotidianitat dels ciutadans espanyols. Una de les formes que s'ha oposat més taxativament ha estat Ciutadans. El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha avançat a Europa Press que el seu partit votarà en contra del decret llei que reforça l'ús de mascaretes a l'exterior. 

El dirigent de la formació taronja ha considerat que recuperar la mascareta en espais exteriors és "una mesura completament anticientífica que es basa una mica en la superxeria i la superstició", i que només respon a "aquesta campanya propagandística i teatral del president del Govern, que pretén presentar-se com el salvador de la humanitat". "Els espanyols estem mostrant gran responsabilitat, però el govern espanyol està actuant amb una imprevisió bestial", ha lamentat. Bal ha afegit que la situació actualment és molt diferent que en onades anteriors, on considera que aquesta mesura tenia més sentit.

Proves per prendre una decisió 

Per la seva banda, el PP no ha tancat la porta completament a donar suport a la mesura, tanmateix, qüestiona obertament la seva eficàcia. Per tal de decidir-se, els populars exigeixen a Sánchez que els remeti l'informe científic en què s'ha basat per decretar l'ús obligatori de mascaretes a l'exterior amb l'objectiu de poder decidir-ne el vot. La portaveu del Grup Popular al Congrés, Cuca Gamarra, ha reconegut que té "poques esperances" en què el govern espanyol els faci arribar aquest document i ha avisat que “si no hi ha una justificació científica, no hi haurà un suport per part del PP”.

"Al Govern li hauria d'haver faltat temps per enviar tota aquesta informació perquè coneguéssim en base de quina evidència científica s'ha pres aquesta decisió. I sobre la base d'aquesta informació, serà en virtut de la qual nosaltres decidirem el sentit del nostre vot", ha manifestat. Els populars ho tenen clar, sense justificació no hi ha vot a favor de la mesura. 

 

 

Imatge principal: Persones caminen pel carrer portant mascaretes / Europa Press