Ciutadans i el PP català han registrat aquest divendres una petició de reconsideració a la Mesa del Parlament perquè replantegi l’admissió a tràmit de la reforma del Reglament presentada per Junts pel Sí.

Després de conèixer-se la decisió de la Mesa d’admetre a tràmit de manera condicionada la proposta de reforma del Reglament de Junts pel Sí, el PSC va presentar aquest dimecres la petició de reconsideració a la Mesa. Els socialistes al·legaven que “la iniciativa de Junts pel Sí obvia el procediment requerit en aquests casos i passa a formular directament una sèrie d’esmenes a l’actual text del Reglament”. El PSC entén, per tant, que la proposta “no s’adequa al Reglament de la Cambra” per falta de requisits formals.

Cs i el PP han anat un pas més enllà i consideren que la decisió de la Mesa d’admetre a tràmit de manera condicionada la proposta de Junts pel Sí és un acte “obertament contrari al propi Reglament del Parlament”, considera Cs. En la mateixa línia, el PP recorda que, segons estableix el Reglament “la Mesa només pot condicionar l’admissió o inadmissió a tràmit” i que, per tant, l’admissió a tràmit condicionada “no està prevista al Reglament”.

La petició de reconsideració registrada per Cs també assegura que “tenint en compte la constatada oposició de quatre dels sis grups parlamentaris de la Cambra, la iniciativa presentada és una clara acreditació de l’absència de consens i, per tant, de la improcedència de la iniciativa”.