El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha enaltit aquest dimarts en roda de premsa al Parlament l’acció del seu partit, “que presenta iniciatives contra la violència i la corrupció”, en contraposició a l’acció del Govern de la Generalitat, que gasta “temps, diners i energies de tots els ciutadans per aprovar uns pressupostos il·legals”.

Carrizosa també ha celebrat la suspensió de la disposició addicional 40, que preveu el finançament del referèndum, per part del Tribunal Constitucional; un fet que, tot i ser previsible, encara no s’ha produït. El portaveu de la formació taronja ha assegurat que aquesta resolució permet al Govern de Carles Puigdemont “continuar amb el victimisme” i seguir treballant per un projecte “que està mort”.

L'actuació "proporcionada i justa" del govern espanyol

També sobre el recurs el govern espanyol s’ha referit el portaveu del PP català, Alejandro Fernández, que ha acusat Junts pel Sí i la CUP de “mentir”. Segons ha recordat, el recurs als pressupostos no paralitza els comptes en el seu conjunt, sinó que suspendria les disposicions sobre les que s’ha fet el recurs, és a dir, aquelles que “podrien tenir partides ocultes per a un referèndum il·legal”.

“En cap cas es paralitzen els pressupostos en el seu conjunt. Que no menteixin perquè el que ha fet el govern [espanyol] és, un cop més, una actuació proporcionada i justa”, ha assegurat el portaveu popular en roda de premsa al Parlament.

Així mateix, el PP català registrarà avui una sol·licitud de compareixença del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, a la comissió d’Economia perquè doni explicacions sobre les suposades instruccions que va donar a les conselleries per tal que comencessin amb els preparatius del referèndum. "Estem davant un nou intent d'astúcia dels quals es creen molt llestos, encara que aquesta astúcia de moment no els ha anat molt bé", ha dit el portaveu dels populars.