Ciutadans i PP han sortit aquest dissabte en tromba contra Miquel Iceta i el PSC, a qui acusen de tenir "ocurrències" i de voler trencar la "sobirania nacional", pels plantejaments que estan avalant al congrés que celebren a Barcelona.

En aquest sentit, la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha lamentat que el PSOE estigui pendent només "del que fa i pensa ERC" i ha assegurat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, només té "ocurrències". "Un dia parla de referèndums, un altre d'indults i ara compta nacions", ha comentat Roldán abans de celebrar una trobada amb apoderats de la formació taronja a Castelldefels (Baix Llobregat).

"El PSOE ha de decidir d'una vegada si està al costat d'aquells que se salten la llei o dels que defensem la democràcia", ha insistit la líder de Cs a Catalunya, que ha tornat a posar sobre la taula la 'via Arrimadas' per evitar "un govern de malson" de socialistes amb Podemos i independentistes. 

Més contundent encara ha estat el president del PPC, Alejandro Fernández, que des d'un dinar de Nadal del partit a Tarragona, ha assegurat que veu "amb enorme preocupació" que Iceta "insisteixi en el concepte d'Espanya com a nació de nacions", i creu que això "porta a confusió i trenca la sobirania nacional de tots els espanyols". "De fet, els constituents van fer servir paraules diferents en la Constitució, nació i nacionalitats, per evitar aquesta confusió que podria portar a alguns a reivindicar el dret a l'autodeterminació", ha dit.

En aquest sentit, ha considerat que el líder socialista i el partit en general avalen aquests plantejaments perquè "ho estan barrejant amb la investidura" de Pedro Sánchez, per tal d'apropar-se als independentistes. "És inacceptable", afegeix.