Cs farà tot el que estigui a les seves mans perquè el PPC tingui un subgrup parlamentari. Així ho ha assegurat la presidenta de la principal força de l'hemicicle, Inés Arrimadas, en una roda de premsa aquest dijous al migdia al Parlament. La líder de Cs ha afirmat que farà tot el possible perquè els populars tinguin les "mateixes oportunitats" que qualsevol altre grup parlamentari a l'hora de presentar iniciatives, així com els seus temps d'intervenció a la cambra. De moment, el PPC tampoc havia demanat a Cs la cessió d'un escó per tal de formar grup propi.

Els subgrups parlamentaris, que s'inclouen dins el grup mixt, poden exercir les iniciatives legislatives i subscriure els procediments parlamentaris que pot presentar un grup parlamentari, segons l'article 30 del reglament de la cambra. La norma parlamentària també estableix que el subgrup parlamentari s'integra per un mínim de tres diputats pertanyents a un mateix partit, federació o coalició electoral -el PPC en té quatre-, i també determina que cap diputat del grup mixt no es pot integrar en més d'un subgrup parlamentari. Segons el reglament, si tots els membres del grup mixt són adscrits a subgrups parlamentaris, un representant de cada subgrup pot assistir, amb veu i vot, a les reunions de la Junta de Portaveus.

Així mateix, els subgrups parlamentaris s'han de posar d’acord sobre el nombre de diputats en les comissions i en les meses que els corresponen, els temps d’intervenció i el nombre màxim d’interpel·lacions i de preguntes amb resposta oral que els correspon de substanciar en cada sessió plenària, tal i com s'indica en el reglament parlamentari. Si no arriben a cap acord, la Mesa del Parlament ha d’establir la distribució proporcional de totes aquestes qüestions entre els subgrups. Ara mateix, el grup mixt estaria composat pels quatre diputats de la CUP i els també quatre del PPC.